Alueellinen asukastoiminta käynnistyy Anjalassa

Asukastoiminnan pilottikohteena eteläinen Kouvola

 

Asukastoimintaa ollaan käynnistämässä Kouvolassa. Pilottikohteena on Anjala–Inkeroinen–Sippolan -alue. Syksyn aikana toiminta on tarkoitus käynnistää koko Kouvolan alueella.

 

– Suunnittelutyöryhmän kokous pidettiin 16. maaliskuuta Kymenlaakson Opistolla Inkeroisissa. Paikalla oli väkeä Anjala Elää -yhdistyksestä, Inkeroisten seurakunnasta, kirjastopalveluista, Kymenlaakson Opistolta ja maaseutupalveluista, kertoo Kouvolan kaupungin yhteisötyökoordinaattori Irene Purtilo.

Ensimmäinen pilottialueen asukkaille avoin AsukasAreena-tilaisuus järjestetään 5. toukokuuta Anjalankosken lukion liikuntasalissa. Tilaisuudessa valitaan alueen asukkaista ja alueen toimijoista koostuva Aluesorvi-työryhmä.

Työryhmän keskeinen tehtävä on koota alueen asukkaiden ja toimijoiden ajatukset yhteen ja viedä niitä eteenpäin. Aluesorvi-työryhmä vastaa myös alueellisten asukastapahtumien järjestämisestä sekä kutsuu asiantuntijoita järjestämiinsä asukastilaisuuksiin.

Tiistaina 21. huhtikuuta järjestetään kaupungintalon valtuustosalissa tilaisuus, jossa kerrotaan käynnistyvästä asukastoiminnasta Kouvolassa. Paikalla on myös asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, joka kertoo kokemuksia Lappeenrannan toiminnasta.

Asukastoiminnan tavoitteena on lisätä kuntalaisten osallistumis- ja vaikutusmahdollisuuksia oman asuinalueensa palveluiden ja kaupunkiympäristön suunnitteluun sekä madaltaa asukkaiden ja päätöksentekijöiden välistä kynnystä.

– Pyrimme innostamaan asukkaita oman asuinalueensa hyvinvoinnin edistämiseen sekä tuomaan asioiden valmistelua ja päätöksentekoa lähemmäksi kuntalaisia. Haluamme tehdä Kouvolasta kaupungin, jossa asukkaat voivat hyvin ja viihtyvät, kertoo Irene Purtilo.

(Keskilaakso.fi 09.04.2015 07:19)

Posted under: Tiedotteet

Tagged as: ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *