Anjalan kylälle uusi ilmoitustaulu

Anjala Elää -yhdistys toteutti joulukuussa kyläkyselyn, jonka tuloksena havaittiin ettei tieto tapahtumista ja tempauksista kulje kylällä. Kaikilla kun ei ole mahdollisuutta käyttää internettiä eikä lukea paikallislehteä. Näinpä päätettiin käynnistää toimet uuden ilmoitustaulun hankkimiseksi Anjalaan.

Ensin oltiin yhteydessä Kouvolan kaupungin tekniseen toimeen jossa hankkeeseen suhtauduttiin hyvinkin myönteisesti ja he tarjosivat käyttöön Anjalan entisellä varikolla säilytyksessä olevaa, jostakin aiemmin poistettua ilmoitustaulua. Samassa yhteydessä kävi ilmi että jos kaupunki tekee pystytyksen ja sähköistyksen omana työnä kustannuksia tulisi useampi tuhat euroa ja millään momentilla ei ollut ylimääräistä rahaa.

Käytöstä poistetun ilmoitustaulun nähtyään kyläyhdistyksen aktiivit hylkäsivät kaupungin tarjoaman taulun ja päättivät että jos jonkinlainen taulu kylälle laitetaan niin sen on oltava asiallinen ja toimiva.

Kyläyhdistys päätti lähteä hakemaan ulkopuolista rahoitusta sekä yhteistyökumppaneita ilmoitustaulun saamiseksi Anjalaan.

Valtaosa rahoituksesta saatiin Kehittämisyhdistys Sepra ry:n Kaakon kyläkunnostukset koordinaatiohankkeen kautta. Hankkeen kautta pystyi anomaan tukea pieniin yleishyödyllisiin investointeihin, joiden tavoitteena oli tukea pienimuotoista kylien kunnostusta, helpottaa ja monipuolistaa alueen kylätalojen ja yhteisten toimitalojen käyttöä sekä aktivoida pienten IMG_2525investointien avulla nuoria toimimaan oman viihtyvyytensä parantamiseksi.

Kuokka maahan ja taulu pystyyn – niin kuviteltiin homman etenevän, mutta yllätys olikin suuri kuinka paljon oli täytettäviä lomakkeita ja haettavia erilaisia lupia.

Rahoituksen ja toimenpideluvan varmistuttua saatiin ilmoitustaulu tilattua loppu kesästä.

Ilmoitustaulu toimitettiin elokuun lopulla ja syyskuun alkupuolella oli valun aika. Eerolan Pauli tuli talkootyönä hoitamaan kaivuutyöt ja EVR Group Oy tarjosi sähköasennustyöt ja kaapelit. Iso kiitos heille! Kyläyhdistyksen talkoolaiset valoivat taulun paikoilleen ja muutamien viimeistelyiden jälkeen taulu on nyt paikoillaan ja käyttövalmis.

Kylän yhteinen ilmoitustaulu sijaitsee Siwan parkkipaikan reunassa jalkakäytävän ja ajotien välissä. Taulu on valaistu ja lukittu .Valot palavat samaan aikaan kun katuvalot ovat päällä joten ilmoitusten lukeminen sujuu myös näin pimeinä syysiltoina. Ilmoitusten jättäjät saavat avaimet lainaksi Siwan kassalta joten ilmoitukset ja mainokset ovat säältä ja ilkivallalta suojassa.

Toivotaan taululle paljon käyttöä ja sen säästyvän ilkivallalta sekä kyläyhdistyksen siellä jakaman tiedottamisen tavoittavan myös kyläläiset, jotka muutoin jäisivät tiedosta paitsi.

IMG_2526

 

 

 

Posted under: Kylätoiminta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *