Vilttikirppis ja puistopiknik kiinnostivat lomalaisia

Torstaina 24.7.2014 Anjalan kartanon puistossa vietettiin kuumaa kesäpäivää vilttikirppiksen ja kansainvälisen puistopiknikin merkeissä. Omien eväiden lisäksi paikan päällä oli mahdollisuus ostaa piknik-herkkuja nuorten työleirin osallistujilta, jotka olivat valmistaneet tarjolle omien kulttuuriensa purtavia.

Kansainvälisen vapaaehtoisohjelman nuoria saapui Anjalaan muun muassa Turkista, Itävallasta, Ranskasta ja Koreasta. Taiwanilainen Yin Yu kertoi viihtyneensä erinomaisesti.

– Halusin tulla leirille juuri Suomeen, sillä olen kiinnostunut suomalaisesta koulutuksesta.

Työleiriläiset ovat kahden viikon aikana muun muassa kunnostaneet nuorisokeskuksen ympäristöä ja vierailleet Anjalakodissa, missä he lauloivat ja soittivat asukkaille. Yhdessä Anjalakodin henkilökunnan kanssa he avustivat osan asukkaista pyörätuoleilla Anjalan kirkkoon tutustumiskäynnille ja ehtoolliselle.

Nuoret ovat lisäksi kulkeneet paljon metsässä ja ovatpa he saaneet osallistua myös maatilan töihin. Espanjalainen Carmen ja korealainen JouKyoung kertovat nauttineensa ajastaan ja mainitsivat erityisen mieleenpainuvaksi ajanvieton metsissä ja lähivesillä. Kaikki nuoret ihmettelivät kuitenkin yhteen ääneen heinäkuun kuumia lämpötiloja.

– Olimme varautuneet talvitakein, lisää katalonialainen Mamel naurahtaen.

Vilttikirppikselle saapui innokkaita paikallisia virittelemään myyntipisteitään puiden varjoon. Kirsi Väre kertoi lukeneensa tapahtumasta Facebookista ja pyytäneensä ystäväänsä Sari Aholaa mukaan myymään vanhoja tavaroita.

– Tämä on ihan loistava idea. Puisto on niin kaunis, täällä on luonto lähellä ja kirppikselle osallistuminen ilmaista, Väre kehuu. Hän huomauttaa kuitenkin opastuksen tapahtumapaikalle olleen varsin puutteellinen.

Kartanon puistossa järjestetty tapahtuma keräsi paikalle lämpimänä iltapäivänä paljon kiinnostuneita lomalaisia, joista monet toivoivat varsinkin vilttikirppiksen saavan vastaisuudessa jatkoa.

(Keskilaakso 31.7.2014, kirjoittanut Katja Niemelä)

Posted under: Nähtävää ja koettavaa, Tapahtumat, Vapaa-aika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *